• Länkar

Länkar

Några användare av TrähusCAD:

Anebyhus AB har använt TrähusCAD och TakCAD i mer en tjugo år. På senare år har TrähusCAD uppgraderats och används nu för framställning av tillverkningsritningar och styrning av produktionslinjen.

 

LbHus AB har för några år sedan investerat i en avancerad datorstyrd produktionslinje för väggelement. TrähusCAD används här för framställning av tillverkningsunderlag i form av ritningar, materiallistor och styrinformation.

 

Hedalm Boliger AS använder TrähusCAD för framställning av produktionsunderlag till en datorstyrd produktionslinje samt utlastningslistor mm.

Andra CAD-system

hsbCAD är ett avancerat CAD-system för konstruktion av trähus, såväl på kontinenten traditionella 'stolphus' som elementbyggda hus vanliga i Skandinavien. hsbCAD ägs idag av ITW och stöds i Sverige av Bjerking i Uppsala.

Övriga länkar

ITW Construction Products AB är en ledande leverantör av infästningssystem för trä- och byggindustrin. Foretaget hette tidigare Nordisk Kartro AB och stod bakom utvecklingen av TrähusCAD som nu används av ett antal hustillverkare.

 

ITW har också ett datorprogram för dimensionering av trätakstolar samt säljer utrustning och spikplåt för takstolstillverkning. Mer information om TakCAD finner Du här.

 

Randek AB är en ledande leverantör av maskinutrustning för trähustillverkning. Randek har levererat de flesta avancerade tillverkningslinjerna i norden, i flera europeiska länder samt USA.